Elektor Team

Portable 4-kanaals mini-scoopje

10 december 2013, 14:36
Portable 4-kanaals mini-scoopje
Portable 4-kanaals mini-scoopje

De Chinese firma seeed studio die ons bijna twee jaar geleden verraste met zijn mini-scoopje DSO nano voor een prijs van minder dan 100 dollar, heeft zijn serie meetinstrumenten nu uitgebreid met een 'groter' model, de DSO Quad.
Na de vele ervaringen en reacties van gebruikers van de DSO nano heeft men een eveneens bijzonder portabel scoopje ontwikkeld dat vrijwel dezelfde afmetingen heeft als zijn kleine broertje, maar wel met betere specificaties en meer mogelijkheden.

 

De nieuwe DSO Quad is - zoals de naam al aanduidt - een vierkanaals exemplaar, waarbij het echter niet om vier analoge ingangen gaat. Er zijn twee analoge ingangskalen en twee digitale, maar dat is toch een flinke verbetering ten opzichte van de nano die maar één ingang bezit. Verder is de sampling-frequentie behoorlijk verhoogd en ligt de maximale waarde nu op 72 Msamples/s. Bovendien heeft de DSO Quad een ingebouwde signaalgenerator. Een intern geheugen van 2 MB is beschikbaar voor het opslaan van gemeten signalen, via een USB-aansluiting kunnen de data worden overgebracht naar een PC. Net zoals de nano is de quad helemaal open-source en kan men zelf de firmware aanpassen of uitbreiden.

 

De DSO Quad wordt aangeboden voor een prijs van $ 200 en wordt geleverd inclusief 2 oscilloscoop-probes en 2 digitale probes.

 

Meer info:
www.seeedstudio.com/depot/preorder-dso-quad-4-channel-digital-storage-oscilloscope-p-736.html?cPath=174

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items