Praktijkboek over Intel Edison

29 juli 2015, 00:05
Praktijkboek over Intel Edison
Praktijkboek over Intel Edison
De Intel Edison is een kleine maar veelzijdige computer ter grootte van een postzegel, met veel rekenkracht en ingebouwde draadloze communicatiemogelijkheden.

Het Engelstalige boek "Getting Started with the Intel Edison" van Elektor-topauteur Bert van Dam helpt u om met de Intel Edison aan de slag te gaan en beschrijft hoe u de software installeert op zowel de Edison als op uw PC. Als basis voor de Intel Edison wordt in dit boek het Edison Arduino break-out board gebruikt.

Het boek behandelt Linux, Arduino C ++ en Python, en beschrijft voorbeelden die demonstreren hoe de Edison kan communiceren met andere hardware. Daarbij worden Wi-Fi en Bluetooth gebruikt voor het opzetten van draadloze verbindingen. Ook wordt getoond hoe sketches via Wi-Fi kunnen worden geprogrammeerd.

Na het doorlezen van dit boek is uw Edison op de nieuwste stand met de laatste software-versie en hebt u genoeg ervaring opgedaan om zelf hardware en software te ontwikkelen voor uw eigen applicaties. Ook kunt u de Edison dan programmeren via USB en Wi-Fi in zowel Arduino C++ als Python.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items