Prettiger en comfortabeler debuggen en inspecteren van ARM-code

25 juli 2018, 12:41

BLACK MAGIC PROBE V2.1 – JTAG & SWD ARM DEBUGGERBlack Magic Probe: JTAG & SWD ARM-debugger

Black Magic Probe Mini V2.1 is een heel klein (33 x 15 mm) en lichtgewicht kaartje. Gebruik deze Serial Wire Debug Adapter in combinatie met de kleine, krachtige 1Bitsy ARM computer om efficiënt embedded te programmeren. Zo kunt u razendsnel de juiste dingen doen!
Als u tegen een probleem aanloopt met een programma dat u aan het ontwikkelen bent, kunt u met de Black Magic Probe het programma stap voor stap laten uitvoeren. U kunt uw programma ook in real time laten lopen en het onderbreken om CPU-registers of variabelen te inspecteren en aan te passen, of om te volgen hoe ze tijdens het uitvoeren van het programma veranderen. Daarnaast is het mogelijk om de stack te inspecteren en nog veel meer.
 

Opeheid, eenvoud en betrouwbaarheid

Deze JTAG- en SWD-adapter is ontworpen door 1BitSquared in samenwerking met Black Sphere Technologies. Hij is bestemd voor het programmeren en debuggen van ARM Cortex µC’s op Linux, Mac en Windows. Hij is te gebruiken met elke standaard GNU ARM-toolchain. Er zijn geen patches of config-files bij nodig! U kunt zes hardware-ondersteunde breakpoints opzetten en een onbegrensd aantal software-breakpoints.
De Black Magic Probe is een JTAG-debugger en wordt dus geleverd met een JTAG-bandkabel, een header voor een seriële kabel, een 10-pens ARM Cortex naar 7-pen-adapter en een UART-kabel.
Dit is nu eens geen complex, kostbaar black box-gereedschap: het systeem wordt gekenmerkt door openheid, eenvoud en betrouwbaarheid. Ook de lastig te installeren en onderhouden open source-oplossingen hebt u niet meer nodig.
Open gewoon uw GNU-debugger (GDB) en kies de virtuele COM-poort van BMP21 als uw extended remote target. Er komt geen speciale PC-software aan te pas. De debugger is geschikt voor targets met een voedingsspanning van 1,7 V tot 5 V en voorziet in een 3,3-V-voeding voor targets die maximaal 100 mA kan leveren.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items