Printen voorzien van plaatjes met PCB PIXture

10 december 2013, 14:37
Printen voorzien van plaatjes met PCB PIXture
Printen voorzien van plaatjes met PCB PIXture

Meestal zitten elektronica-printen met hun componenten netjes opgeborgen in een afgesloten behuizing. Maar in sommige gevallen wilt u uw printen een bijzonder uiterlijk geven voor een prototype of een speciale klantopdracht. Voor zulke gevallen biedt Eurocircuits nu de mogelijkheid om een logo of afbeelding op de print te drukken, zodat uw ontwerp zich duidelijk onderscheidt van de grijze massa.

 

De door Eurocircuits 'PCB PIXture' genoemde methode bestaat uit speciale software die de inhoud van een grafisch plaatje ontleedt en deze vertaalt naar een DPF (dynamic process format) of extended Gerber, formaten die standaard gebruikt worden bij de printproductie. Met behulp van dit software-tool kunnen grafische lagen en ontwerplagen worden gecombineerd. Op deze wijze kan Eurocircuits elk grafisch plaatje opnemen in een PCB-dataset en een extra image-layer toevoegen als een mask-layer.

 

De zogenaamde PCB PIXture wordt op de print gedrukt als een dubbel soldeermasker. De eerste laag is een wit fotomasker dat op de normale manier is samengesteld. De tweede laag bestaat uit een zwart soldeermasker dat over de eerste laag heen wordt gedrukt en de illustratiegegevens volgens het PIXture-bestand bevat. Dit proces beïnvloedt niet de functionaliteit of de soldeerbarheid van de print, aangezien het gebruikte materiaal bestaat uit de standaard soldeermasker-inkt.

 

Op dit moment is PCB PIXture alleen beschikbaar op aanvraag, binnenkort wordt deze mogelijkheid opgenomen bij de standaard PCB-pooling-diensten van Eurocircuits.

 

Meer info:
www.eurocircuits.com/index.php/eurocircuits-printed-circuits-blog

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items