Gebruik deze praktische layout-suggesties om de juiste doelimpedanties te bereiken met uw printplaten. Gebaseerd op de gratis gedefinieerde high-tech opbouw voor 4, 6 en 8 lagen van Multi-CB.

 
Printplaten ontwerpen met het oog op impedantie

Print-layout: suggesties met betrekking tot impedantie

PCB-leverancier Multi-CB heeft praktische layout-suggesties samengesteld voor de meest voorkomende impedantiegevoelige applicaties op basis van zijn gratis gedefinieerde high-tech lagenopbouw. Op deze manier kunt u uw de gewenste impedantiewaarden bij benadering bereiken en bespaart u de kosten voor een separate impedantie-aanpassing. Vooral voor prototypes en/of componenten met hogere toleranties is dit een oplossing die aanbeveling verdient. Het gebruikte materiaal is normaal FR4 – bij Multi-CB zelfs met inbegrip van TG150.
 
Printplaten ontwerpen met het oog op impedantie

Impedantie-aanpassing en hoge frequentie

Vooral voor snel schakelende componenten moet de signaalintegriteit worden gewaarborgd door uitstekende impedantie-eigenschappen van de aangesloten geleiders. Bij de tegenwoordig gebruikelijke meerlaags printen kunnen toleranties van 5...10% worden gegarandeerd via de laagopbouw en layout.

Indien uw toepassing een vaste tolerantie van 5...10% vereist, is het mogelijk om bij Multi-CB uw ontwerp op impedantie te laten controleren. Voorafgaand aan de productie worden uw specificaties en parameters met behulp van impedantiesoftware gecontroleerd op haalbaarheid. Als gevolg daarvan kan het nodig zijn uw laagopbouw aan te passen.

Voor hoogfrequente toepassingen kan ook Rogers (bijvoorbeeld RO4350B) of Panasonic (bijvoorbeeld Megtron6) als basismateriaal worden gebruikt.

Handige links