Leden van de elektronicascene ontmoeten elkaar om de twee jaar op productronica, dat afwisselend plaatsvindt met zijn grote zus, electronica, in het expositiecentrum van München. Zoals de naam "productronica" al doet vermoeden, zal de belangrijkste focus van het evenement van 16 tot 19 november liggen op de productie van elektronica, van de selectie en inkoop van componenten tot de productie van printplaten tot assemblage en verpakking. Dit jaar zal het chiptekort en mogelijke oplossingen een hot topic zijn. Maar dat is niet alles. Start-up innovatie — de productronica Fast Forward finalisten — en ethische elektronica (WEEF 2021) zullen een prominente plaats innemen op het evenement.

Bezoek Elektor op productronica 2021

Bezoek je productronica 2021 in München? Ga dan naar de stand A1.420, waar mijn Elektor-collega Mathias Claußen je de nieuwste projecten toont uit ons laboratorium. Na een lange Corona-pauze krijg je voor het eerst de kans om persoonlijk met ons team te spreken en je eigen ideeën te presenteren!

productronica Fast Forward-finalisten

Elektor organiseerde de afgelopen jaren de Fast Forward Startup Awards op de electronica- en productronica-evenementen. Bij productronica ontmoet je bijzondere start-ups die zich bezighouden met de productie van elektronica. Wil je meer weten over de finalisten van productronica Fast Forward 2021 en de winnaars? In München krijg je de kans om hen te leren kennen en om te leren over enerverende nieuwe technologieën.
 
productronica fast forward 2021

WEEF 2021

De industrie houdt zich ook steeds meer bezig met klimaatverandering, duurzaamheid en ethische kwesties in het algemeen (bijvoorbeeld humane werkomstandigheden en ethiek bij kunstmatige intelligentie). Samen met productronica en Elektronikpraxis, organiseert Elektor het World Ethical Electronics Forum (WEEF) op productronica. We nodigen je van harte uit om op donderdag 18 november 2021 boeiende lezingen en interessante technische discussies bij te wonen. Het huidige WEEF-programma is nu verkrijgbaar. Als je op 18 november niet in München bent, kun je het enter-evenement ook online bijwonen (registreer je nu).


Vertaling: Hans Adams