Elektor Team

Proefbrandjes in de Siemens Rookbox

10 december 2013, 14:36
Proefbrandjes in de Siemens Rookbox
Proefbrandjes in de Siemens Rookbox

Siemens Building Technologies heeft een portable demonstratiekast, de Rookbox, voor proefbranden ontwikkeld. Met behulp van een softwaretool kan men daarmee op locatie aantonen dat de Siemens brandmelders geen ongewenste meldingen geven, maar wel reageren op een echte brand en zo onterechte meldingen voorkomen.

 

Als bijvoorbeeld in een hotel vaak onterechte meldingen voorkomen, dan kan met de softwaretool en een losse interface die op de betreffende melder wordt aangesloten exact worden bepaald waar de melder op reageert. Bijvoorbeeld op stoom uit de douche. Op basis van die informatie kunnen de instellingen van de omstandigheid ‘stoom’ zodanig worden bijgesteld dat de melder daar niet meer op reageert maar wel binnen de wettelijke normen blijft.

 

Tot nu toe werd de softwaretool ingezet als er zich er een probleem voordeed. Maar Siemens gaat de tool nu ook proactief inzetten om klanten de mogelijkheden van haar melders te laten zien. Daartoe is de Rookbox ontwikkeld, een ‘portable’ demonstratiekast voor proefbranden. De box zelf zit in een omhullende ‘schil’ van 2,10 meter hoog, met een glazen deur. In de box zijn vier melders gemonteerd die allemaal anders zijn ingesteld. Met een proefbrandje en met behulp van de softwaretool kan live op een scherm in een grafische weergave zichtbaar worden gemaakt  hoe de melders zich gedragen en hoe ze met de ingestelde waarde een alarmgrens bereiken.

 

Meer info: www.siemens.nl

 

Foto: Siemens persfoto

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items