Professioneel SMD's solderen met de eC-reflow-mate

10 december 2013, 14:37
Professioneel SMD's solderen met de eC-reflow-mate
Professioneel SMD's solderen met de eC-reflow-mate

De eC-reflow-mate is een professionele SMD-reflow-oven die Elektor in samenwerking met Eurocircuits aanbiedt. Sinds de start van de productie in april 2011 hebben inmiddels meer dan 300 ovens hun weg gevonden naar ontwikkelafdelingen en productiebedrijven in heel Europa.

De eC-reflow-mate is een bijzonder goed doordacht ontwerp waar nog maar weinig aan verbeterd kan worden. Toch heeft Eurocircuits de start van een nieuwe productieserie aangegrepen om het ontwerp nog eens grondig onder handen te nemen en op verschillende punten de puntjes op de i te zetten.

Dat heeft geresulteerd in een nieuwe versie van de eC-reflow-mate waarbij voornamelijk drie punten zijn verbeterd:
- Een betere regeling van de oventemperatuur om een zo egaal mogelijke soldeertemperatuur over het hele printoppervlak te bereiken. Zo is de houder voor de externe temperatuurhouder nu in de lade gemonteerd en zijn de IR-lampen individueel gekalibreerd voor een optimaal mogelijke warmteverdeling. 
- Een soepele en betrouwbaardere bediening van de ovenlade. Na de soldeercyclus opent de lade automatisch om thermische stress op de print(en) te minimaliseren en kna de gebruiker zelf de snelheid waarmee de lade opent aanpassen
- een veiligere en meer comfortabele bediening. Zo zijn de glazen frontplaat, de hendel en de isolatie aangepast om alle externe delen op een lagere temperatuur te houden.

 

Helaas hebben deze veranderingen ook gevolgen voor de productiekosten van deze oven. Samne met de gestegen materiaalkosten sinds de introductie van de oven in 2010 hebben we de prijs moeten verhogen tot € 2.995 excl. BTW en verzendkosten. Dat is voor een professionele reflow-oven met zulke mogelijkheden nog steeds een heel aantrekkelijke prijs!

 

Meer info:
projecten/ec-reflow-mate.2024063.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items