Programmeerbare lineaire Hall-sensor

10 december 2013, 14:37
Programmeerbare lineaire Hall-sensor
Programmeerbare lineaire Hall-sensor

Voor het meten van een stroom door een geleider wordt bij wisselstromen meestal gebruik gemaakt van een shuntweerstand of een stroomtrafo. Voor het meten van gelijkstromen wordt echter meestal een Hall-effect-sensor toegepast. De nieuwe sensor MLX91209CA van Melexis is geschikt voor alle stroommeettoepassingen. Deze lineaire high-speed Hall-sensor is voorzien van een programmeerbaar gevoeligheidsbereik van 5 tot 150 mV/mT en is geschikt voor het meten van DC-stromen en AC-stromen tot frequenties van 200 kHz.

 

Dankzij de mogeljkheid om parameters zoals gevoeligheid en offset te kunnen programmeren in een interne EEPROM is de MLX91209CA geschikt voor allerlei soorten meetapplicaties. De kalibratie gebeurt met behulp van een door Melexis zelf ontwikkeld protocol, genaamd PTC (Programming Through Connector). Hierbij wordt de voedingsspanning gemoduleerd, waardoor een extra programmeerpen overbodig is. De sensor bezit ook een analoge uitgang voor toepassingen waarbij een heel snelle reactietijd (3 µs) nodig is.

 

De typische nauwkeurigheid van een stroommeetsysteem op basis van de MLX91209CA is beter dan ±0,5 % bij kamertemperatuur en beter dan ±2 % over het hele temperatuur-werkbereik van -40 tot 125 °C. Het IC is verkrijgbaar in een loodvrije RoHS-compliante 4-pens SIP-behuizing.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items