Programmeerbare miniatuur-Bluetooth-module

13 oktober 2015, 00:01
Programmeerbare miniatuur-Bluetooth-module
Programmeerbare miniatuur-Bluetooth-module
Cypress Semiconductor introduceert de eerste Bluetooth 4.1 Low-Energy module met programmeerbare analoge en digitale blokken die wereldwijd is gecertificeerd. Door de certificatie mogen toepassingen waarin deze module is geïntegreerd zonder (kostbare) certificering het Bluetooth-logo voeren. De module heeft afmetingen van slechts 11 x 11 x 1,8 mm.

De EZ-BLE PSoC-module bevat een PSoC 4 van Cypress met ARM Cortex-M0-kern, twee kristallen, een printspoorantenne, passieve onderdelen en een metalen afscherming. Met deze configuratie kunnen analoge front-end’s (AFE’s) voor sensoren worden gemaakt met programmeerbare blokken zoals opamps, comparatoren, ADC’s en DAC’s. De digitale programmeerbare blokken omvatten timers, counters, pulsbreedte-modulatoren seriële communicatieblokken en universele digitale blokken (UDB’s). Doordat de UDB’s taken van de processorkern kunnen overnemen kan het energieverbruik van batterijgevoede toepassingen worden beperkt. Het Bluetooth-logo kan voor de toepassing worden aangevraagd onder vermelding van het unieke door de Bluetooth Special Interest Group aan Cypress toegewezen serienummer (Qualification Design Identification, QDID).
De module kan worden geprogrammeerd met de PSoC-Creator IDE van Cypress waarin de Bluetooth Low-Energy protocol-stack als rechtenvrije module kan worden geïntegreerd.
gerelateerde items