PropScope USB-Oscilloscoop

29 juli 2014, 22:05
PropScope USB-Oscilloscoop
PropScope USB-Oscilloscoop

De PropScope van Parallax is een tweekanaals oscilloscoop met een sample-rate van 25 megasamples per seconde en een resolutie van tien bits voor het meten van golfvormen van 1, 2, 10 of 20 V piek-piek. De voeding geschiedt via de USB-poort, zodat slechts een enkele kabel nodig is om de PropScope te verbinden met een laptop of desktop-PC.

Dankzij een ingebouwde uitbreidingspoort kunnen extra mogelijkheden en upgrades worden toegevoegd door eenvoudig een uitbreidingskaart aan te sluiten. Een PropScope DAC-kaart is reeds in het pakket aanwezig, deze bezit een analoge trigger-ingang, een vier-bits digitale trigger-ingang, een 8-bits D/A-converter en een vier-bits NTSC/PAL-uitgang.

De meegeleverde software biedt de gebruikelijke scoop-interface die beschikt over automatische meetfuncties en de mogelijkheid voor het opslaan en exporteren van golfvormen. De software biedt ook functies die gewoonlijk niet beschikbaar zijn bij een stand-alone oscilloscoop, zoals een functiegenerator, een logic analyzer, een spectrum analyzer, een vector-scoop en meer.

De Propscope wordt geleverd inclusief DAC-uitbreidingskaart, USB-verbindingskabel, twee probes met toebehoren en een schroevendraaier.
Dit complete pakket is nu te koop in de Elektor-shop voor € 184,95 (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen 10% korting en betalen slechts € 166,46 (plus verzendkosten).

Meer info en bestellen

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items