ProtoCam voor de Raspberry Pi

22 september 2014, 07:39
ProtoCam voor de Raspberry Pi
ProtoCam voor de Raspberry Pi
"ProtoCam" is een prototyping-breadboard dat speciaal ontworpen is - zoals de naam al aangeeft - voor experimenten met een cameramodule in combinatie met een Raspberry Pi. In het midden van het board is ruimte gereserveerd voor de montage van een standaard cameramodule. De verbinding tussen board en RPi geschiedt via de 26-polige GPIO-connector. Het board bevat verschillende experimenteervelden waar men eenvoudig knoppen, LED's, 7-segment-displays en standaard IC's kan monteren.

Op de Kickstarter-pagina zijn verschillende voorbeelden te zien van wat er allemaal met de ProtoCam-print en een cameramodule kan worden gedaan. Zo kan er een LED-flitser worden toegevoegd, een IR-verlichting, een countdown-timer en een LCD. Ook kan de camera op een robot worden gemonteerd voor het uitvoeren van inspecties. Het board is compatibel met de RPi model A and B.

Het ProtoCam project werd op 14 september gestart op Kickstarter voor het verzamelen van het benodigde geld om de ProtoCam-print te kunnen produceren. Inmiddels is er al meer dan 1000 pond binnen van de benodigde 1800 pond, met nog drie weken te gaan zal het streefbedrag hoogstwaarschijnlijk wel gehaald worden.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items