De vakbeurs PROTOTYPING richt zich naar al wie actief is in industriële productontwikkeling. De nadruk ligt op het volledige ontwerpproces, van idee tot productieklaar design en de effectieve productie in kleine series. Bedrijven & onderzoekscentra stellen er innovatieve technologieën, materialen, tools & technieken voor om al je ideeën te materialiseren. Er is aandacht voor additive manufacturing, product design & engineering, CNC-machining, low volume manufacturing,  (nieuwe) materialen, VR & AR technologieën, visualisatie, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools en patenten.
Dit jaar is een specifieke ‘electronics zone’ voorzien waar o.a volgende leveranciers aanwezig zijn: Imec, Dekimo, Ninix Technology, Eurocircuits, My Proto, Page Elektronica, EMS proto, Spica …
Daarnaast organiseert Imec de cEDM workshop ‘Smart New Product Introduction’ (NPI) op 7 november parallel met de vakbeurs PROTOTYPING. Tijdens deze workshop ontdek je waar je best rekening mee houdt van in het begin van het ontwerptraject. Hoe organiseer je dit ontwerpproces best om te komen tot een maakbaar en betrouwbaar product.? A.d.h.v casestudies van Barco, Eurocircuits en Allora Factory wordt de voorgestelde methodology toegelicht. Deze workshop is betalend, klik hier voor meer info.

Naast het beursaanbod is PROTOTYPING vooral ook een netwerkevent om professionals uit de (creatieve) maakindustrie / product design te inspireren rond het belang van goede, geïntegreerde productontwikkeling en innovatie. Daarom wordt parallel aan de beurs ingezet op extra initiatieven i.s.m exposanten, gastsprekers en kennispartners.

Op het programma:
  • Seminars & real life case studies: 25 inspirerende verhalen met nadruk op alle stappen van het ontwerpproces van een product. Een mix van onderwerpen in product design, additive manufacturing, circular economy, electronics, innovation en IP en VR/AR
  • Een Matchmaking app voor het ontmoeten van de juiste kennis- en business partners
  • Interactieve workshops door McNeel Europe, Imec & Howest IDC
  • AR & VR demo’s tonen waar we nu staan en wat de toekomst brengt
  • Inspirerende tentoonstellingen: het internationaal befaamde MyMachine concept en de expo ‘Diversity in Design’ door Howest IDC.
 
Toegang tot de beurs is gratis mits online registratie op www.prototypingxpo.com