Quiet-WIRE KSZ8061 Ethernet-IC van Microchip voor veeleisende omstandigheden

15 januari 2016, 10:22
Quiet-WIRE KSZ8061 Ethernet-IC van Microchip voor veeleisende omstandigheden
Quiet-WIRE KSZ8061 Ethernet-IC van Microchip voor veeleisende omstandigheden
De nieuwe KSZ8061 enkelchips 10Base-T/100Base-TX ethernet physical-layer zend/ontvanger van Microchip is geclassificeerd voor de auto- en industriële sector en is ontworpen voor datacommunicatie over goedkope UTP-kabels. Dit is de eerste component van een nieuwe serie die is gebaseerd op de gepatenteerde en programmeerbare Quiet-WIRE® EMC-technologie, die gereduceerde lijnemissies en superieure ontvangstprestaties oplevert. De systeembetrouwbaarheid is eveneens verbeterd met Microchip’s bewezen LinkMD+® geavanceerde kabeldiagnostiek als aanvulling op een ingebedde signaalkwaliteit-indicator voor het dynamisch controleren van de marges van verbindingsstoringen.
 
Voor energiezuinige toepassingen voorziet Microchip’s geïntegreerde EtherGREEN™ technologie in een unieke, ultradiepe slaapmodus met ontwaken op signaaldetectie, waardoor het opgenomen vermogen in stand-by wordt verlaagd tot het sub-microampère bereik.
 
Met snel opstarten en verbindingsrealisatie in minder dan 20 ms is de KSZ8061 ideaal voor toepassingen waarbij de opstarttijd kritisch is, zoals de achteruitkijkcamera’s van auto’s. De KSZ8061-serie is beschikbaar met een breed temperatuurbereik van -40 tot +105 °C voor toepassingen in ruwe omgevingen, zoals industriële sensornetwerken, robotica, gebouw-automatisering en luchtvaart.
 
Deze serie ethernet PHY zend/ontvangers biedt ondersteuning voor zowel de MII- als de RMII-processorinterfaces, voor eenvoudige integratie met uiteenlopende processoren, MCU’s en SoC’s.
 
Het evaluatieboard waarmee de KSZ8061 functioneel en qua prestaties getest kan worden, is de KSZ8061MNX.
 
Meer info:
-IC: www.microchip.com/wwwproducts/Devices.aspx?product=KSZ8061
-Evaluatieboard: www.microchip.com/DevelopmentTools/ProductDetails.aspx?PartNO=ksz8061mnx-eval
Bijlage
PDF download full
Quiet-WIRE KSZ8061 Datasheet
* English Documentation only * The Microchip KSZ8061 is a family of single-chip 10Base-T/100Base-TX Ethernet physical layer transceivers for transmission and reception of data over unshielded twisted pair (UTP) cable.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items