Radiale LED-lampen van Philips

24 december 2013, 00:00
Radiale LED-lampen van Philips
Radiale LED-lampen van Philips

Met ingang van 2 januari 2014 levert Philips LED-lampen met een ongebruikelijke vorm. De nieuwe platte lampen zijn bedoeld als vervanger voor 60-W-gloeilampen, en leveren helder licht met ruim 800 lumen bij een vermogensopname van slechts 10,5 W.

De nieuwe lampen bevatten een LED-keten die de vorm heeft van een hoefijzer dat uit de fitting steekt. Deze SlimStyle-vorm is niet alleen gemakkelijk vast te pakken, maar heeft ook grote voordelen wat betreft koeling zodat grote koellichamen niet nodig zijn. Hierdoor worden de kosten gereduceerd bij gelijkblijvende lichtopbrengst. Het nieuwe ontwerp ziet er ongebruikelijk uit – als een donut met Edison-gloeidraad. Door de platte behuizing is de lamp eenvoudig in te draaien, en het plastic geeft een stevige onbreekbare indruk.
 
De invoering van het nieuwe model komt op het juiste moment, omdat met ingang van 2014 de fabricage en import van gloeilampen van 40 W en 60 W in de Verenigde Staten verboden is waardoor de vraag naar LED-lampen sterk zal toenemen. In de EU geldt zo’n verbod al sinds 2012 voor normale gloeilampen met een vermogen van meer dan 10 watt.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items