RasPad - The Raspberry Pi Goes TabletDe RPi is zó populair, dat hij eigenlijk helemaal niets nieuws nodig heeft om aan bekendheid te winnen. Maar toch zal deze nieuwe manier om er een kant-en-klaar systeem van te maken ervoor zorgen dat hij er veel nieuwe vrienden bij gaat krijgen.
Zelfs de meest aarzelende beginner zal ontdekken dat hij een comfortabele omgeving biedt voor het programmeren van eigen, door de Raspberry Pi bestuurde, hardware en software. Er zijn veel programmeertalen beschikbaar. Begin gewoon met bestaande voorbeeldprojecten en al snel kun je aan de slag met eigen ideeën. Om te experimenteren met allerlei toepassingen, zoals het besturen van verlichting, camera- en alarmsystemen, weerstations, drone-besturing, gaming en robotica, is er de beroemde SunFounder Sensor Kit.

'Een tablet voor makers' (schrijft MagPi)

Gezien de afmetingen en de wigvormige behuizing zou je kunnen discussiëren over de vraag of we dit echt een tablet moeten noemen. Maar in de praktijk blijkt hij heel handig om mee te werken. Het is een werkelijk draagbaar apparaat, dat circa drie uur lang kan werken op de ingebouwde standaard accu (de laadtoestand wordt weergegeven met 4 LED’s).
Het heeft een 10,1" IPS-aanraakscherm met een resolutie van 1200x800 pixels. Er zijn drie knoppen voor in- en uitschakelen, volume en helderheid. Er zijn ook twee 2W-luidsprekers. Natuurlijk kan gemakkelijk externe hardware worden aangesloten op de gebruikelijke pennen en poorten van de Raspberry Pi (GPIO, audio-jack). NB: De HDMI-poort wordt alleen gebruikt voor het aansturen van het display.
 
  
 
Raspberry Pi fan?
MagPi Magazine gaat op een praktische manier in op de nieuwste ontwikkelingen en trends rondom de Raspberry Pi. Iedere uitgave staat vol met nieuws, reviews, hands-on tutorials en een groot aantal zelfbouwprojecten.

Neem nu een jaarabonnement op MagPi en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W Kit t.w.v. € 22,95!

Profiteer direct - klik hier...