Vandaag nemen we de Raspberry Pi 5 weer onder de loep, maar deze keer met wat extra's. We pakken de Raspberry Pi 5 Desktop Kit uit, met (bijna) alles wat je nodig hebt in één doos. Wat maakt het anders en voor wie is dit het meest geschikt? Bekijk de video hieronder om erachter te komen.

Let op: er zijn kits verkrijgbaar met 8 GB of 4 GB en de basiskit zonder de Raspberry Pi. Zorg dus dat je de kit bestelt die je nodig hebt!

Wat zit er in de doos?

De Raspberry Pi 5 Desktop Kit is ontworpen om gebruikers snel aan de slag te laten gaan. De kit bevat alle noodzakelijke accessoires voor een volledige desktopinstallatie: een mooie behuizing, een 27W adapter, een microSD-kaart met Raspberry Pi OS voorgeïnstalleerd, het officiële Raspberry Pi toetsenbord en muis, twee micro-HDMI naar HDMI-kabels en een uitgebreid beginnershandboek. Afhankelijk van waar je je kit koopt en hoeveel je ervoor betaalt, zit de Raspberry Pi 5 zelf er wel of niet bij in. Bij Elektor bieden we je meer flexibiliteit, en is de Raspberry Pi 5 apart te koop.

Kwaliteit en gemak

Onze unboxing video voert je stap voor stap door het installatieproces van de Raspberry Pi 5 Desktop Kit heen, met het configureren van de basisinstellingen en de internetverbinding. Het is allemaal erg makkelijk gemaakt. Het bevestigen van de Raspberry Pi 5 in zijn behuizing is erg simpel. Daarin zit ook meteen een ventilator. De installatie is daarmee een fluitje van een cent. Het meegeleverde beginnershandboek gedrukt op glossy papier is ook een bonus, vooral tegenwoordig, nu de meeste documentatie meestal alleen op internet te vinden is. Het bladeren door een papieren handboek is dan weer eens iets anders. Ook handig is het officiële Raspberry Pi Keyboard met een ingebouwde usb-hub, zodat je je muis en andere usb-apparaten direct aan het toetsenbord kunt aansluiten, wat alles ook weer makkelijker maakt. Natuurlijk kan de Raspberry Pi, zoals je weet, op elke tv of computermonitor aangesloten worden, maar de verwachting is dat er later dit jaar een officiële Raspberry Pi-monitor gaat komen, en dat is extra aantrekkelijk voor gebruikers die hun desktopervaring compleet willen hebben!

Dat is alles, een compleet computersysteem in één doos, krachtig genoeg om echte problemen op te lossen, zowel thuis als in de industrie. En toch is het gebruiksvriendelijk genoeg om het aan kinderen van 10 te geven, en de opwinding in hun ogen te zien als ze zich voorstellen wat ze ermee kunnen maken. Voor zover de Raspberry Pi 5 Desktop Kit. Bekijk de video hieronder en schroom niet om je gedachten in de commentaren te delen.

Ontdek meer over Rasberry Pi!

Wil je meer weten over de Raspberry Pi, AI, of elektronica in het algemeen? Bekijk alle educatieve video's en benut de kennis van experts door aanvullende content te bekijken op ons Elektor YouTubkanaal en ons Elektor Industry YouTube-kanaal. Abonneer je op onze Elektor nieuwsbrief en ontvang een constante stroom aan technische kennis en interessante ideeën.

Vertaling: Jan Mulder