Farnell breidt de niet alleen bij Elektor-lezers geliefde Raspberry Pi-familie uit met drie nieuwe producten: de Compute Module 3, de Compute Module 3 Lite en een bijbehorende Compute 3 Development Kit.
Met de Compute Module 3 is een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van de Raspberry Pi voor de snelgroeiende industriële en commerciële markt. Op basis van de Broadcomm BCM2837 stelt de CM3 ontwerpers in staat de snelheid van de Raspberry Pi 3 en de flexibiliteit van Compute Modules te combineren.
De Compute Module 3 en Compute Module 3 Lite zijn System on Modules (SoM's) met processor, geheugen, eMMC Flash (niet op de Lite-uitvoering) en voedingselektronica. De modules zijn in mechanisch opzicht DDR2-SODIMM-compatibel. De CM3 en CM3 Lite zijn uitgerust met de processor en het geheugen van de Raspberry Pi 3, en zijn daarnaast nog van extra I/O-interfaces voorzien.
De Development Kit is bijzonder compleet en omvat een RPi CM IO Board, zowel de CM3 als de CM3 Lite, camera- en display-adapter, voeding, USB-kabel en enkele jumpers.
De nieuwe modules stellen ontwerpers in staat de RPi-hardware en software-stack in eigen systemen en vormfactoren te integreren. Daarbij kan men denken aan toepassingen voor het Internet of Things, embedded oplossingen, domotica, besturingssystemen en consumentenelektronica.