Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3) in consumentenelektronica

17 januari 2017, 08:16
Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3) in consumentenelektronica
Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3) in consumentenelektronica
Nadat hij min-of-meer was aangekondigd in juli 2016 komt de nieuwe Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3) nu waarschijnlijk heel snel op de markt. Al in oktober kondigde NEC een nieuwe lijn van professionele groot formaat displays in de P- en V-Serie aan waarin de RPi CM3 module wordt ingebouwd. De nieuwe module is een verbeterde versie van de CM1-module die een paar jaar geleden werd geïntroduceerd. Hij komt beschikbaar in twee smaken: CM3 en CM3L (lite).

De specificaties van de CM1, CM3 en CM3L SODIMM-modules zijn te vinden in het data sheet op de RPi-website. De CM1 was gebaseerd op een BCM 2835-processor (dezelfde als in de originele RPi en RPi B+), maar de CM3 bevat een quad core 1,2 GHz BCM 2837-processor, net als de RPi 3, Hij heeft 1 GB LPDDR2- RAM en 4 GB eMMC-flashgeheugen. De ‘L’ versie is een CM3 zonder eMMC-flash, zodat de gebruiker zelf een SD/eMMC-geheugen kan kiezen. De penconfiguratie van de CM3 is gelijk aan die van de CM1, maar de CM3-module is één millimeter hoger (31 mm).

De prijs van de nieuwe modules is nog niet bekend, maar aangezien een CM1 ca. £20 kost, zal de CM3 waarschijnlijk ook zoiets gaan kosten.

En daarna is het wachten op de... Raspberry Pi 4
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items