Raspberry Pi is officieel genoteerd aan de London Stock Exchange als Raspberry Pi Holdings plc. Dit is een grote stap voor het bedrijf en biedt nieuwe mogelijkheden voor snellere productontwikkeling en een grotere wereldwijde impact via de Raspberry Pi Foundation.

Raspberry Pi gaat naar de beurs
Het tafereel op de London Stock Exchange, waar Raspberry Pi naar de beurs is gegaan.

Raspberry Pi begon bijna zestien jaar geleden, gedreven door de wens om jonge mensen opnieuw in contact te brengen met technologie. Sindsdien zijn er meer dan zestig miljoen exemplaren van deze betaalbare, krachtige computers verkocht en zijn ze onmisbaar geworden voor hobbyisten, onderwijzers en professionals uit de industrie.

Het geld dat wordt opgehaald met de IPO helpt Raspberry Pi om meer van de producten te maken waar we zo van houden. Bovendien ondersteunt het de missie van de Foundation om computergebruik te democratiseren. Voor meer details over hoe de IPO de Foundation ten goede zal komen, bekijk de blogpost van Philip Colligan.

Eben Upton keek terug op zijn reis: “We hebben PCB's ontworpen, software geschreven, chips geplakt, tijdschriften gepubliceerd, patenten aangevraagd, leraren opgeleid, naschoolse clubs gerund en onze producten naar de ruimte, de bodem van de oceaan en de uiteinden van de aarde gebracht.”

Upton merkte op dat deze prestatie te danken is aan het harde werk van de besturen, werknemers en aannemers van zowel Raspberry Pi als de Foundation, en aan de steun van investeerders. Hij gaf speciale dank aan Philip Colligan en Martin Hellawell voor hun belangrijke bijdragen.

Hij bedankte ook zijn vrouw en medeoprichter Liz, wiens visie en leiderschap cruciaal zijn geweest bij het opbouwen van de Raspberry Pi-community.

Nu Raspberry Pi deze nieuwe fase ingaat als Raspberry Pi Holdings plc, kijken we uit naar de verdere reis en de weg die voor ons ligt.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi!