Ben je geïnteresseerd in de Raspberry Pi Pico en Arduino? Hoewel ik geruchten heb gehoord over de mogelijkheid van een op Raspberry Pi RP2040 gebaseerde Arduino, heb ik het nog niet in de echte wereld gezien. Dit geldt ook voor officiële ondersteuning door Arduino voor hun framework. Gelukkig biedt Earle F. Philhower III (earlephilhower op GitHub) ons een onofficiële integratie voor het Arduino-framework. Op zijn GitHub-pagina , vindt je de code en instructies voor de Arduino IDE-integratie. Alle belangrijke randapparatuur lijkt te werken, zelfs met een versie lager dan 1.0. Als u bugs tegenkomt, kun je deze melden. Als u toevoegingen doet, meld deze dan terug, zodat we allemaal van je bijdrage kunnen profiteren.
 
Raspberry Pi Pico supported by Arduino IDE
Raspberry Pi Pico in Arduino IDE

Pico in Arduino IDE

Dit is geweldig nieuws. Terwijl je wacht tot de geleerden van Arduino hun officiële ondersteuning en boards presenteren, kun je al veel van de bestaande Arduino-bibliotheken en code gebruiken met de Raspberry Pi Pico. Als voordeel integreert de code die earlephilhower biedt ook een gebruiksklare toolchain. Met de geïntegreerde toolchain worden de belangrijkste besturingssystemen ondersteund.

De GitHub-pagina biedt een snelstartgids hoe je de Raspberry Pi Pico in je Arduino-omgeving kunt integreren. Alle belangrijke componenten zoals SPI, I²C, UARTs, ADC en PIO worden ondersteund. Aangezien deze niet intensief getest zijn, kunnen er hier en daar wat probleempjes opduiken. Dus als je bugs tegenkomt, meld deze dan terug. Of, als je ze oplost, deel je aanpassingen dan met de community.
 
Raspberry Pi Pico with pin header
Raspberry Pi Pico met pin-header

Probeer het eens

Voor degenen die een Raspberry Pi Pico moeten gebruiken voor hun volgende project: als je geen wifi nodig hebt, probeer het dan eens. Aangezien de Raspberry Pi Pico wordt geleverd zonder een gemonteerde of meegeleverde pin-header, moet je ook eens kijken naar de nieuwste creatie van Elektor, een Raspberry Pi Pico met voorgemonteerde pin-header en USB-kabel helemaal compleet in een mooie doos.

Vertaling: Hans Adams