Re-Lock: Automatisch fietsslot zonder sleutel

9 maart 2016, 10:24
Re-Lock: Automatisch fietsslot zonder sleutel
Re-Lock: Automatisch fietsslot zonder sleutel
Van drie Nederlandse ontwerpers komt de Re-Lock, een fietsslot dat met een elektronische sleutel zonder handen geopend kan worden. Het oorspronkelijke idee kwam van ontwerper Chiel Bekker die mensen op een regenachtige dag zag stuntelen met tassen, paraplu’s, telefoons en sleutels. Met dit nieuwe concept is dat voorbij. De Re-Lock gaat automatisch open als de sleutel in de buurt komt.
 
De Re-Lock werkt met opzet niet via een smartphone, want als die leeg zou zijn, zou het slot onbedienbaar zijn. De elektronische sleutel en het slot moeten 3 jaar mee kunnen op een setje batterijen en het slot waarschuwt wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn.
 
Het afsluiten van het slot kan met één hand gedaan worden. En als je dat vergeet, geeft een waarschuwingsgeluid dat aan. Op de sleutel is ook te zien of het slot afgesloten is. Handig als bewijs voor de verzekering wanneer je fiets gestolen is. Overigens, als diefstalpreventie laat Re-Lock luid van zich horen wanneer er iemand aan de fiets komt zonder dat de sleutel in de buurt is.
 
Op dit moment loopt een crowdfunding-campagne op Indiegogo: www.indiegogo.com/projects/re-lock-world-s-smartest-bicycle-lock.
 
Meer info: www.re-lock.eu.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items