Real-time identificatie van drones door spectrumanalyse

25 oktober 2016, 14:06
Real-time identificatie van drones door spectrumanalyse
Real-time identificatie van drones door spectrumanalyse
Drones zijn tegenwoordig niet meer alleen speelgoed, maar kunnen in sommige gevallen een ernstige bedreiging vormen. Hiervoor introduceert Aaronia een drone-detectiesysteem dat is gebaseerd op het herkennen van de hoogfrequente signalen van de drone en zijn afstandsbediening. Het bestaat uit een IsoLOG 3D-antenne, een op afstand bedienbare real-time spectrumanalyzer van het type SPECTRAN V5 en een software-plugin voor het software-pakket RTSA. Het systeem maakt continue observatie en registratie mogelijk met data-streaming tot 4 TB/dag. 

Met iedere sector van de maximaal 16 sectoren van de IsoLOG-3D-antenne is individuele real-time monitoring gebaseerd op HF- en µW-detectie mogelijk. De sectoren leveren samen een 360°-spectrumoverzicht inclusief een 360°-beeld van het bewaakte gebied. Hiermee is volledige registratie van alle HF-uitzendingen mogelijk. Het systeem kan een optisch of akoestisch alarm triggeren zodra kritische waarden worden overschreden. 

Het Drone-detectiesysteem bespaart meettijd en levert zeer gedetailleerde informatie over het verspreidingspatroon van drone-signalen. Het resultaat is een compact en flexibel systeem dat op veel plaatsen voor bewaking kan worden ingezet. Het kan als individueel systeem worden gebruikt, maar ook als combinatie van meerdere systemen voor de bewaking van grotere gebieden zoals regeringsgebouwen, militaire bases of kwetsbare industriële installaties. 

De toenemende verspreiding van micro-/minidrones betekent een potentiële bedreiging voor openbare en commerciële veiligheidsvoorzieningen. Omdat dergelijk drones eenvoudig te fabriceren, goedkoop, eenvoudig te besturen en moeilijk waar te nemen zijn, neemt het risico van terroristisch of crimineel gebruik van in de handel verkrijgbare drones steeds meer toe.  Het drone-detectiesysteem van Aaronia vormt met zijn HF- en µW-sensors en real-time spectrumanalyse een snel inzetbaar, schaalbaar en modulair systeem voor het opsporen, lokaliseren en identificeren van UAV’s.
 
Technische eigenschappen:
 • Grote reikwijdte (meerdere kilometers)
 • Functioneert ook ’s nachts, bij mist of bij slecht weer
 • Herkent ook ‘verborgen’ drones (tussen gebouwen of bomen)
 • Grote peilnauwkeurigheid
 • Opsporing van de afstandsbediening van de drone
 • Mobiel systeem, binnen enkele minuten inzetbaar
 • 360° dekking
 • Intelligente data-analyse met automatisch alarm
 • Identificeert drones met behulp van zogenaamde 3D-triggers
   
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items