Recept voor een Eier-memristor (voor één persoon)

3 mei 2016, 19:43
Een elektronische component deels gemaakt van proteïne uit eiwit (met dank aan de American Chemical Society)
Een elektronische component deels gemaakt van proteïne uit eiwit (met dank aan de American Chemical Society)
Chinese wetenschappers hebben onlangs een nieuw recept voor eieren toegevoegd aan de rijke en populaire Aziatische keuken. Deze nieuwe schotel, de Eier-memristor, wordt bereid in een laboratorium in plaats van in een wok. Men zegt dat dit gerecht heel goed voor onze gezondheid is, omdat het kan worden gebruikt voor het gelokaliseerd toedienen van medicijnen en in water oplosbare gezondheidssensoren.

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan met verschillende biologisch afbreekbare materialen, inclusief DNA , om zogenaamde tijdelijke (transient) elektronica te maken: oplosbare elektronische componenten die zijn ontworpen om onschadelijk te zijn voor het milieu. De Chinese wetenschappers hebben gebruik gemaakt van proteïnen afkomstig uit eieren, magnesium en wolfraam om een oplosbare memory-resistor of memristor te bouwen: een bijzonder soort van weerstand die ladingen kan “onthouden”.

De eier-memristor levert dezelfde prestaties als een niet-afbreekbare memristor. In een droge omgeving in het laboratorium werkten de componenten meer dan drie maanden lang betrouwbaar. In water losten de elektroden en het albumine op in twee tot tien uur in het laboratorium. De rest van de chip werd in ongeveer drie dagen afgebroken, waarbij nauwelijks resten achterbleven.

Recept voor een Eier-Memristor
  • Eiwit
  • Water
  • Siliciumwafel
  • Magnesium
  • Wolfraam

Leng het eiwit (albumine) aan met een beetje water. Giet dit mengsel uit over een snel draaiende siliciumwafel om een ultradunne laag te vormen. Maak heel kleine elektroden uit het magnesium en wolfraam. Plaats de helft van de elektroden onder de eiwitlaag en de andere helft er bovenop. Plaats de wafel 20 minuten lang in een matig warme oven. Serveren met rijst.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items