Nichia claimt dat zijn 319A high-power-led alle records breekt met een verbijsterende 164 lm/W bij 700 mA (5.000 K). En volgens Nichia is de 319A een gewone led voor massaproductie, dat wil zeggen niet zo een die alleen maar licht geeft in een vat met vloeibare stikstof of in het brein van een paar theoretici bij het MIT. De massaproductie van deze superled staat gepland voor het eind van deze maand of begin januari 2017, dus met een beetje geluk heeft uw dochter in de zomervakantie een nieuwe ‘verblindend’ mooie zaklamp. 

De afmetingen van de 319A zijn 3,5 x 3,5 mm en het onderdeel is zowel qua oppervlak als optisch compatibel met eerdere 3,5 mm led’s. Breakdown vindt plaats bij 1.050 mA (~3 W).

Een variant met een kleurtemperatuur van 3000 K zal naar verwachting 415 lm leveren met een minimum CRI (color rendering index) van 80. Deze led zal het echter voor donkerrood niet zo goed doen want de R9 CRI-specificatie is nul. 

Nichia liet een aantal baanbrekende led-technologieën zien tijdens de Lux Live beurs die onlangs (heel toepasselijk) in het Londense Excel Centre werd gehouden.