eurocircuits panel editor advanced tools menu
Panel Editor tools.

Werken in de Panel Editor

Het werken in de editor gaat heel intuïtief. Veranderingen in de parameters worden meteen getoond, informatievensters geven contextafhankelijke hulp en fouten worden meteen aangegeven. Als u een object tool selecteert, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een spacer of een gat, worden in de ‘Detailed View’ de gebieden waar het object kan worden geplaatst getoond en, na het kiezen van een geldig gebied, worden de parameters van het object getoond en kunnen die worden aangepast. De zeer zichtbare link ‘Click here for more information’ brengt u naar een pagina met een gedetailleerde beschrijving van vrijwel alle opties en mogelijkheden van de Panel Editor. De knoppen Undo, Redo en Reset laten toe dat u urenlang vrijuit kunt experimenteren zonder het risico iets kapot te maken.
 
Een belangrijk detail over tabs: als is gekozen voor de scheidingsmethode break-routing, dan zijn tabs nodig om een mechanisch stabiel panel te maken. Omdat het heel belangrijk is dat die correct geplaatst worden, wordt die taak uitgevoerd door een deskundige van Eurocircuits als het ontwerp van uw panel klaar is. Daarom worden de tabs niet weergegeven.

Als u klaar bent met uw panel, klikt u op ‘Apply’. U komt dan terug in de Visualizer en kunt zien dat de afmetingen en de prijs automatisch zijn aangepast. U kunt nu meteen bestellen als u dat wilt. Klik ‘Save changes’ om de Visualizer te stoppen.

Conclusie

De Panel Editor is een krachtig en flexibel gereedschap dat gebruikers de mogelijkheid geeft om panels te maken zoals ze die willen hebben. Ik vind het prettig dat de editor toelaat dat illegale parameterwaarden worden ingevoerd: er wordt dan aangegeven dat ze fout zijn, in plaats van dat bepaalde dingen niet worden toegestaan zonder uitleg waarom of hoe het dan wel moet. Dat geeft veel meer ruimte om te experimenteren.

 
eurocircuits panel editor large panel
Een groot panel, een beetje té groot eigenlijk.

Hoewel de Panel Editor het plaatsen van meerdere verschillende ontwerpen op één panel (nog) niet ondersteunt, is het ook niet verboden. Gerber files die meerdere ontwerpen bevatten worden door Eurocircuits geaccepteerd, als de ontwerpen maar voldoen aan de ontwerpregels voor panels.

Wie het ontwerpen van een eigen panel te lastig vindt, of er geen tijd voor heeft, kan het panel-ontwerp ook overlaten aan Eurocircuits door gewoon te kiezen voor ‘Customer Panel by Eurocircuits’ en het normale offerte-en-acceptatie-traject te volgen.
 
3/3
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items