Fortebit stuurde ons hun Polaris 3G Kit+: een kleine bruine kartonnen doos met een sticker die slechts in het kort vermeldt wat er in zit. Het heeft iets van Sinterklaas wanneer u de inhoud van de doos gaat verkennen. En dat gaan we hieronder doen!


braun box only

Zodra de inhoud voor u ligt, zullen de meesten al zien wat het zou kunnen zijn. Zoals uit de handleiding blijkt, is het een GPS-tracker. Hiermee kunnen de bewegingen van voertuigen en verplaatsbare apparaten worden gevolgd, evenals de beweging van zaken die niet mobiel zouden mogen zijn, zoals dure gereedschappen. Het bijzondere van het apparaat is de open software, zodat iedereen die dat wil de functionaliteit kan uitbreiden of aanpassen. We komen later terug op de details van de software en de mogelijkheden.

De GPS-tracker zelf zit in een degelijke zwartgelakte metalen behuizing. Als accessoires worden een GSM- en GPS-antenne, een accu en een kabelset bijgeleverd. Als u geen accu nodig hebt of het zelfs zonder alle accessoires en behuizing kunt stellen, kun u ook kleinere versies van de kit kopen en zo eventueel een paar euro uitsparen. De Polaris 3G Kit+ is de meest uitgebreide uitvoering van de kit.


box content

De kabelset bestaat uit verschillend gekleurde soepele draden. De kabels voor de beide antennes zijn duidelijk gemerkt, zodat niets een eenvoudige installatie en inbedrijfstelling in de weg staat. Op het eerste gezicht maakt de kit een solide indruk wat betreft de verwerking en etikettering van de componenten.

Technische specificaties

Om u een indruk te geven van de GPS-tracker, reproduceren we hier een deel van de specificaties:

 
Voedingsspanning 8...36 VDC (2 A max.)
Backup-batterij lithium-accu (optioneel)
Mobiel modem 3G-modem (penta/quad-band)
Plaatsbepaling GPS/GLONASS-ontvanger
Interne sensoren 3-assige versnellingsmeter, MCU-temperatuur
Externe aansluitingen analoge/digitale ingangen, digitale uitgangen, CAN-bus (CAN 2.0A/B), GPS-antenne (SMA), 3G-antenne (SMA)
Interne aansluitingen MikroBus-connector, uitbreidingsconnector, micro-SD-kaart, micro-SIM-kaart, debug-conenctor MCU, micro-USB, lithium-accu