Het is niet gemakkelijk om een klein maar kwalitatief hoogwaardig beeldscherm te vinden dat makkelijk kan worden meegenomen, het aanbod is vrij gering. Met de Joy-View 13 wordt de keus een stuk gemakkelijker en dankzij de aanwezigheid van zowel HDMI- als USB-C-poorten kan het op vrijwel alle moderne apparaten worden aangesloten . We hebben dit 13-inch beeldschermpje getest in combinatie met verschillende soorten computers.

Een tweede beeldscherm bij de laptop kan in bepaalde gevallen heel handig zijn. Een kleine monitor is niet duur en er zijn modellen in overvloed, maar die zijn niet eenvoudig mee te nemen. In zo'n geval wil je iets hebben dat compact is, aanraakgevoelig en liefst ook onafhankelijk van het lichtnet kan werken. Dat zijn nou precies de eigenschappen die het Joy-View scherm bezit. Het is dun, stevig, kan uit lichtnet, laptop of powerbank worden gevoed en kan dankzij USB-C ook op de modernste laptops en smartphones worden aangesloten.

Uitpakken

De aansluitingen aan de rechter- (boven) en linkerzijde
(onder) van de Joy-View 13.
Na het uitpakken denk je in eerste instantie dat je een grote tablet in handen hebt. De behuizing van het scherm is van zwart geëloxeerd aluminium en is keurig afgewerkt. Het grootste gedeelte van het scherm is slechts 5 mm dik. De onderzijde, waar zich alle aansluitingen en waarschijnlijk ook de elektronica bevinden, is iets dikker met 9 mm. Het scherm wordt geleverd met een bijpassende kunststof hoes (smart case) die magnetisch is en daardoor vrij stevig aan beide kanten van het scherm blijft "plakken". Deze hoes dient tevens als standaard, je kunt hem aan de achterzijde (ook magnetisch) bevestigen en het ondergedeelte uitklappen. Om te zorgen dat de monitor niet wegglijdt op de ondergrond, zitten er aan de onderzijde vier kleine maar stroeve pootjes.

In het dikkere ondergedeelte zitten links een aan/uit-knop, een wipschakelaar voor de menubediening en een USB-C-voedingsaansluiting. Rechts vinden we een mini-HDMI-aansluiting, een USB-C-connector die voor zowel voeding als data gebruikt kan worden en tenslotte een 3,5 mm klinkstekker-aansluiting voor een koptelefoon. In de voet bevinden zich ook nog enkele kleine openingen voor de twee ingebouwde luidsprekertjes. Inclusief hoes weegt het schermpje iets meer dan 1 kg. Niet echt licht, maar het ding geeft wel een vrij stevige indruk.

De Joy-View 13 wordt geleverd met een flink aantal kabels: een HDMI/mini-HDMI-kabel, een USB-C/USB-C-kabel, een USB-A/USB-C-kabel, een HDMI/mini-HDMI-adapter, een netadapter en tenslotte nog een reinigingsdoekje voor het beeldscherm.