Review: Spannfix 9-205 bankschroef van Bernstein

12 december 2019, 14:56
Elke elektronicus heeft thuis of op het werk naast soldeerbouten, voedingen, kabels en talloze meetapparaten steevast een grote collectie mechanische gereedschappen paraat – zeker meer dan schroevendraaier en zijkniptang. Bijna altijd is er wel iets Dremel-achtigs, een kleine metaal- of figuurzaag en een assortiment vijlen. En niet alleen voor het boren van een grote aantallen kleine gaatjes is het reuze handig om het werkstuk ergens te kunnen vastklemmen en fixeren.

Bankschroef


 
De Spannfix 9-205 bankschroef in de doos.

Bij mij is dat niet anders. Ook al hanteer ik (ondanks een tweejarige fijnmechanica-opleiding) de soldeerbout liever dan boor of zaag, heb ik toch voor het grovere werk een zware en sterke bankschroef in de buurt van mijn boorstandaard, en op mijn werktafel voor het fijnere werk een klein bankschroefje. En het is onvermijdelijk dat er af en toe iets mechanisch moet gebeuren :-)

 
Mijn oude bankschroefje dat voor een nieuwer exemplaar plaats moet maken.

U ziet dat mijn oude bauwe bankschroefje weliswaar klein is – maar het is een doodgewone bankschroef, niets meer en niets minder. Hij heeft de klassieke metalen bekken, en ik moest altijd oppassen dat ik mijn werkstuk niet kapotdrukte of kraste. Het enige luxe feature is dat ik het ding 360° in het horizontale vlak kan draaien. Kantelen en scheefzetten is er niet bij, maar in veel gevallen zou dat best handig zijn omdat het werkstuk dan precies in die positie kan worden gebracht om comfortabel te kunnen schroeven, zagen, boren en vijlen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items