Het Arduino Nano RP2040 Connect-bord combineert een Raspberry Pi RP2040-microcontroller met een u-blox NINA-W102 wifi- en Bluetooth-radiomodule. Naast draadloze connectiviteit is het bord uitgerust met een microfoon voor geluids- en spraakbesturing en een slimme zes-assige bewegingssensor met AI-mogelijkheden. Er is ook een RGB-led beschikbaar.

Programmageheugen is er in overvloed met 16 MB flash-geheugen, en het bord is "Raspberry Pi-compatibel", wat betekent dat het niet alleen ondersteuning biedt voor het volledige RP2040-software-ecosysteem, maar ook volledige ondersteuning voor MicroPython. Natuurlijk ondersteunt het ook de Arduino-programmeertaal, de IDE 2.0 en alle bibliotheken die daarbij horen.

Het bord past in Arduino's Nano Mbed OS-familie, een familie van kleine boards van slechts 18 x 43 mm, bedoeld voor netwerk verbonden IoT-toepassingen met ARM's Mbed OS. Momenteel bestaat deze familie uit drie leden: de Nano 33 BLE, de Nano 33 BLE Sense en de Nano RP2040 Connect (de Nano 33 IoT is niet compatibel met Mbed OS).

De u-blox NINA W102-module is in werkelijkheid een ESP32-module is die vrij door de gebruiker kan worden geprogrammeerd. Dit betekent dat het Arduino Nano RP2040 Connect-board vier belangrijke makerplatforms verenigt: Arduino, Raspberry Pi, ESP32 en Mbed OS.
 

Vertaling: Hans Adams