Richtluidspreker voor persoonlijk luisteren

24 maart 2016, 16:00
Richtluidspreker voor persoonlijk luisteren
Richtluidspreker voor persoonlijk luisteren
Het Franse startrup-bedrijfje Akoustic Arts heeft een richtluidspreker ontwikkeld waarmee het mogelijk is een "geluidsstraal" naar een enkele persoon te sturen, terwijl de rest van zijn omgeving er niets van hoort. Momenteel loopt er een Indiegogo-campagne om het project gefinancierd te krijgen en die is zeer succesvol: er is al meer dan het viervoudige van het streefbedrag binnen gehaald.

De 'A' speaker bestaat uit een groot aantal ultrasone transducers. Door het moduleren van het audiosignaal op het ultrasone signaal van de transducers kan op die manier een zeer smalle geluidsbundel worden opgewekt. De speaker zal worden geleverd in twee maten, de A en de A junior. De grote versie (met een beter richteffect) bevat 200 transducers, de kleine 37. Het frequentiebereik van beide versies loopt van 60 Hz tot 20 kHz. Voor het richteffect moet wel een behoorlijke prijs worden betaald, de junior-versie wordt aangeboden voor $350 en de grote versie voor $550.

Elektor Magazine heeft dit onderwerp ook al eens behandeld in een zelfbouwproject. Wie meer hierover wil weten, kan het artikel "Ultrasone richtluidspreker" uit maart 2011 nog eens doorlezen en zelf gaan experimenteren.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items