Denis Meyer

Robot-gordeldier komt overal (Zwitserland)

5 februari 2016, 16:00
Robot-gordeldier komt overal (Zwitserland)
Robot-gordeldier komt overal (Zwitserland)
De vier onafhankelijke wielen en het speciale ontwerp maken het voor de ROVéo terrestrische robot mogelijk om bij gelijkblijvende kruissnelheid eenvoudig obstakels te overwinnen tot tweederde van zijn eigen hoogte. Eén motor per uiteinde en een slimme mechanische constructie zorgen voor een verbazingwekkende flexibiliteit en het uiterlijk van een gordeldier. 

Iedere uit het rugschild uitstekende poot is met één vrijheidsgraad met de andere poten verbonden. Dit maakt het voor de robot mogelijk om zich eenvoudig aan ieder soort terrein (met bulten of gaten) aan te passen, maar ook aan meer regelmatige obstakels zoals de treden van een trap. 

Het jonge Rovenso team is ook bezig met de ontwikkeling van een afstandsbesturing met force-feedback en immersief zicht. Het voertuig wordt bestuurd door door de hoek van de voor- en achterwielen te synchroniseren. Hierdoor zijn nauwkeurige bewegingen mogelijk – de robot kan door om zijn eigen as te draaien eenvoudig uit een doodlopende weg ontsnappen. 

Een grotere versie van dit prototype, die is voorzien van een robotarm, zou kunnen worden ingezet bij het ontmantelen van nucleaire installaties. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items