Zelfbalancerende robot voor het magazijn

3 april 2019, 15:24
Zelfbalancerende robot voor het magazijn
Zelfbalancerende robot voor het magazijn
In moderne magazijnen zou "Handle 2.0", een autonoom opererende robot van Boston Dynamics, in de toekomst een collega kunnen zijn in de ploegendienst. De geoptimaliseerde robot heeft slechts twee wielen en is net als de Segway scooter zelfbalancerend.

Een arm met een grijper

In tegenstelling tot zijn voorganger met twee armen heeft het verbeterde robotmodel slechts één arm met grijper. Zo kan het dozen oppakken, naar de plaats van bestemming brengen en deponeren om zich daarna aan de volgende klus te wijden. De robot is ook groter en sterker dan Handle 1.0. De kracht is nu voldoende om goederen met een gewicht tot 13,6 kilogram te tillen. In de video van Boston Dynamics wegen de dozen echter slechts 5,5 kg.
 

Afgaande op de video is de vaardigheid, bereik en balans van de robot behoorlijk indrukwekkend. Volgens Boston Dynamics kan Handle 2.0 standaard pallets volledig autonoom laden en lossen. Hij heeft een beeldherkenningssysteem waarmee hij pallets kan herkennen en netjes kan stapelen tot een hoogte van ongeveer 1,7 meter.

Efficiëntie en snelheid

Boston Dynamics heeft al vele twee- en meerpotige robots ontwikkeld. Het huidige tweewielige model combineert de wendbaarheid van tweebenige robots voor zware omstandigheden met de effectiviteit en snelheid van de wielen. Boston Dynamics heeft echter nog niet aangekondigd wanneer de robot klaar is voor serieproductie.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items