Robuuste multimeters van Keysight

11 november 2015, 12:04
Robuuste multimeters van Keysight
Robuuste multimeters van Keysight
Keysight Technologies heeft twee nieuwe hand-multimeters (DMM's) voorgesteld, die voorzien zijn van een robuuste behuizing en een lange batterij-levensduur bezitten, zodat testen en dataloggen over een langere tijdsperiode mogelijk is. De U1280 en U1240C hebben dan ook een IP67-certificatie en zijn daardoor zeer geschikt voor gebruik in stoffige en vochtige omgevingen, en ze zijn bestand tegen een val van 3 m.

Met een display van 60.000 counts en een nauwkeurigheid van 0,025 % is de U1280-reeks Keysights hand-DMM-serie met de beste prestaties. Deze 4,5-digit hand-DMM's bieden een precisie, nauwkeurigheid en herhaalbaarheid die ingenieurs nodig hebben bij de productie, de installatie en het onderhoud van elektronische apparatuur in industriële omgevingen.

De U1240C-serie 4-digit hand-DMM's hebben een display met 10.000 counts en een basisnauwkeurigheid van 0,09. Deze DMM's beschikken over een groot aantal voor de installatie en het onderhoud van industriële installaties. De U1240C-serie heeft bovendien een aantal unieke eigenschappen, zoals een laagdoorlaatfilter, een ZLow-functie en een harmonischen-functie. Het laagdoorlaatfilter elimineert hoogfrequente ruis en harmonischen, zodat o.a. nauwkeurige metingen aan motoren die met een variabele frequentie werken (Variable Frequency Drive, VFD) kunnen worden uitgevoerd. ZLow biedt een lage-impedantie-modus om strooispanningen te elimineren. De functie voor de harmonischen-verhouding geeft een indicatie van de aanwezigheid van harmonischen in een signaal.

Voor geavanceerde functies en datalogging is PC-software beschikbaar (Handheld Meter Logger software). Hiermee kunnen gebruikers automatisch data laten loggen en weergeven in een trendgrafiek of opslaan in een datatabel, of handmatig data opslaan met een druk op een knop.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items