RPi 3B of 3B+ ? Twee Raspberry Pi’s vergeleken

7 juni 2018, 11:04
Raspberry Pi 3B versus Raspberry Pi 3B+ Deze video geeft in een paar minuten een samenvatting van de verschillen (en de overeenkomsten) tussen de Raspberry Pi 3B en 3B+ in de ogen van een gebruiker die weet waar hij over praat en een onpartijdig oordeel geeft. Misschien niet spectaculair: de informatie die u hier krijgt hebt u vast al hier of daar gelezen of gehoord. Het leuke van deze presentatie is de manier waarop de vergelijkende test in beeld wordt gebracht, met simultaan starten van de beide versies, gevolgd door een vergelijking van hun prestaties, vooral qua energieverbruik. Eerst wordt gemeten hoe snel de installatie van Raspbian gaat (met NOOBS 2.7). Elke seconde telt natuurlijk!

Een duidelijke momentopname

Het resultaat van de snelheidsvergelijking bij het schrijven naar het massageheugen (op twee identieke SD-kaarten... die ook nog worden omgewisseld) verdient ook de aandacht, al moeten we die met een korreltje zout nemen.
Natuurlijk is deze vergelijking niet uitputtend, dat wordt ook niet beweerd. Het is maar een momentopname, maar het is wel heel duidelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de beide versies te verbeteren, dat het niet de moeite waard is het onderwerp verder uit te spitten.
 

Uiteindelijk moet u zelf een keuze maken, op grond van uw eigen criteria en behoeften. En kijk dan niet alleen naar de behoeften op dit moment, maar denk ook na over veranderingen in de toekomst. Dat kleine + – teken dat het verschil tussen de oude en de nieuwe versie aangeeft staat er niet voor de sier: er is wel degelijk vooruitgang geboekt.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items