RS Components lanceert PCB-converter voor Google SketchUp

10 december 2013, 14:36
RS Components lanceert PCB-converter voor Google SketchUp
RS Components lanceert PCB-converter voor Google SketchUp

RS Components heeft een converter-programma voorgesteld, waarmee PCB-ontwerpen in IDF-formaat (Intermediate Data Format) kunnen worden omgezet naar Collada-bestanden en zo geïmporteerd kunnen worden in Google SketchUp. Deze nieuwe tool brengt SketchUp naar het domein van het elektronische productontwerp, waardoor ontwerpers van ECAD in IDF-bestanden kunnen overstappen naar MCAD in Collada-format.

 

Bovendien stelt RS Components 30.000 3D CAD-modellen ter beschikking op 14 internet-sites voor ontwerperers van mechanische en elektronische producten. Alle 3D CAD-modellen zijn nu ook beschikbaar in SpaceClaim-format.

 

Google SketchUp staat al bekend als de populairste gratis 3D-ontwerptool ter wereld en wint snel aan aanhang bij ontwerpers van elektronicaschakelingen. Dit is niet alleen dankzij zijn functionaliteit als CAD-pakket, maar ook omdat veel van deze functionaliteiten gratis beschikbaar zijn. Met de converter kunnen gebruikers voor het eerst hun PCB-ontwerp in 3D importeren in Google Sketchup. Deze ontwerpen worden namelijk standaard gecreëerd in de vorm van een IDF-bestand, een formaat dat speciaal is ontworpen voor de uitwisseling van gegevens tussen software voor mechanische ontwerpen en de PCB-layout voor het maken van printplaten.

 

Elektronica-ingenieurs kunnen nu hun PCB-ontwerpen naar Google SketchUp exporteren om na te gaan of deze compatibel zijn met de mechanische beperkingen van het uiteindelijke product en de vereiste toepassingen. Dit maakt het mogelijk om onmiddellijk in te grijpen en het ontwerp aan te passen, zonder dat een prototype hoeft te worden gecreëerd. Gebruikers kunnen zelfs 3D-modellen van elektronische componenten importeren om hun ontwerp af te werken. Deze 3D CAD-modellen kunnen gratis gedownload worden op RS Online in een SketchUp-format (.skp).

 

De PCB converter voor SketchUp kan gratis worden gedownload in de Spark Store op www.designspark.com, ook op www.rsonline.nl/elektronica of www.rsonline.be/elektronica en via de plug-ins op de website van Google SketchUp.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items