Rohde & Schwarz heeft met de introductie van de NGM200 een bi-directioneel, programmeerbaar power supply ontwikkelt, speciaal bedoelt voor engineers welke zich bezig houden met de ontwikkeling van batterij gevoede apparatuur. Het NGM200 power supply is beschikbaar in een 1 en 2 kanaals uitvoering, geschikt voor spanningen tot 20V en stromen tot 6A.

Voor elk batterij aangedreven apparaat biedt het simuleren van veranderingen in de prestaties van de batterij uitvoer realistische condities in verschillende stadia van de levensduur van de batterij. Met de geïntegreerde batterij model editor in het NGM200 power supply, kunnen gebruikers hun eigen batterij modellen maken door batterij kenmerken te definiëren, zoals de laadtoestand, open-circuitspanning en serieweerstand. Vooraf gedefinieerde gegevenssets voor de gangbare batterijtypen Lood, Lithium-Ion, Nikkel-Cadmium of Nikkel-Metaal hydride zijn inbegrepen.

Verder kenmerkt het NGM200 power supply zich verder door de toevoeging van nieuwe functies waaronder een ingebouwde digitale multimeter, een Fastlog functie tot in het µs bereik, de batterij simulatie optie,  en een verbeterde read-back functie tot een resolutie van 10 nA / 5 µV in de lage bereiken.

De R&S NGM200 is familie van de vergelijkbare R&S NGL200 en is, dankzij de hoge nauwkeurigheid, inzetbaar voor uitdagende toepassingen. De 2 kwadrant, lineaire eindtrap maakt het mogelijk om zowel stroom te leveren (source mode) als te dissiperen (Sink mode). Mede door de uitmuntende ruis en rimpel specificaties is de NGM200 dan ook een welkome aanvulling in elk R&D lab.

Voor uitgebreide specificaties van dit product verwijzen wij u graag naar de datasheet.