Russische K155ID1-drivers "compleet met spionagesoftware van de KGB"

16 mei 2018, 14:00
6-Digit GPS Synchronized Nixie Clock Er is op YouTube veel moois te zien, maar ook een hoop rommel. De schaduwzijde van de video’s op YouTube is vaak een stortvloed van gezwets en negatieve commentaren. Hier is een positieve uitzondering. Een briljante video van Marco Reps over de 6-Digit GPS -Nixie-Klok van Elektor Labs uit Elektor Magazine 3/2016, nu verkrijgbaar als bouwkit in de Elektor Shop.

GPS-nauwkeurigheid met de charme van klassieke Nixies

Van het eerste tot het laatste frame neemt de maker van deze video slimme, eigenzinnige gezichtspunten aan, soms totaal onverwacht. Soms lijkt hij af te dwalen, dan weer slaat hij de plank volkomen mis... maar hij doet dat met een enorm zelfvertrouwen! U zult ervan genieten.
Kijk goed en u zult begrijpen, waarom Marco zelf als commentaar geeft: "Dit is één van die zeldzame gevallen waar het maken van de video moeilijker was dan het bouwen van het project".

Over commentaren gesproken, hier zijn een paar veelzeggende uitingen van bewondering:
– "I fricking love your vids. Jouw humor in combinatie met prachtige beelden en echt interessante projecten is echt heel mooie content. Dankjewel!”
– "Uitstekende videomontage en een prachtige bouwkit. Het moet je heel wat tijd en aandacht hebben gekost om dat gedeelte te maken, waar de print zich vanzelf met onderdelen lijkt te vullen."
– "Je hebt een geweldige stem voor het inspreken van voice-overs. Het is alsof je naar de BBC luistert."
– "4:12 dat heb ik zelf ook geprobeerd en ik heb er ernstige brandwonden aan overgehouden!"
– "Zijn die nixie-driver IC’s wel echt 74141’s? Of zijn het Russische K155ID1’s -- met ingebakken spionagesoftware van de KGB?"
– "Je bent een monster! Geen mens die bij zijn volle verstand is, maakt op die manier een pakketje open!"

We hebben u gewaarschuwd... ga nu maar snel kijken!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items