Samsung presenteert een bio-processor voor uw gezondheid

10 januari 2016, 10:59
Samsung presenteert een bio-processor voor uw gezondheid
Samsung presenteert een bio-processor voor uw gezondheid
Samsung Electronics Co. heeft onlangs aangekondigd haar veelzijdige biometrische IC op grote schaal te gaan produceren. De Koreaanse reus reageert hiermee op de nieuwe trend naar meetbare gezondheid. De Bio‑Processor is ontwikkeld om rapid development van innovatieve draagbare systemen voor het dagelijks controleren van de gezondheid van gebruikers mogelijk te maken. Samsung zegt dat dit de eerste alles-in-één IC-oplossing voor de gezondheidsmarkt is. Naast de microcontroller zelf bevat de chip een besturingsschakeling voor de voeding (PMIC), een digitale signaalprocessor (DSP), een flashgeheugen en niet minder dan 5 analoge frontends (AFE): een bio-elektrische impedantiesensor (BIA), een fotoplethysmografische sensor (PPG) (een techniek voor niet-invasieve vasculaire analyse), een elektrocardiograaf (ECG), een huidtemperatuursensor en een Galvanic Skin Response (GSR)-sensor (huidgeleidbaarheidssensor).

Hiermee kunnen biometrische gegevens worden gemeten zonder externe verwerkingscomponenten. Zo kunnen de hoeveelheid vet- en spierweefsel, de hartfrequentie en het hartritme, de huidtemperatuur en het stressniveau worden bepaald. Deze gegeven kunnen in combinatie voor allerlei andere doeleinden worden gebruikt.

De Bio-Processor zorgt ook voor miniaturisatie; volgens Samsung neemt hij viermaal minder ruimte in dan concurrerende systemen. Samsung biedt ook een aantal ontwikkelings/evaluatieplatforms aan voor verschillende toepassingen. Hiermee kunnen gebruikers hun nieuwe Bio-Processor beoordelen en in gebruik nemen: polsband, hoofdband, plakker…
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items