Schrijf de tijd in het zand met de Arduino Zandklok

31 oktober 2016, 14:34
Acryl-behuizing met glanzend gepolijste randen!
Dit coole gadget, dat rond een Arduino Uno is opgebouwd, geeft de tijd weer. Niet door cijfers te laten zien of de relatieve positie van uren- en minutenwijzers te veranderen, maar door vier cijfers in een laag zand te schrijven. Na een instelbare wachttijd wordt de zandlaag door twee trillingsmotoren weer geëgaliseerd en begint het schrijfproces opniew.
 
De armen van het pantograafmechanisme worden door drie miniatuur-servomotoren bestuurd. De mechanische onderdelen van deze Zandklok bestaan voor het grootste gedeelte uit acrylplaat. Dit materiaal is eenvoudig verkrijgbaar en zeer geschikt voor lasersnijden. Het gebruik van servomotoren met metalen tandwielen zorgt ervoor dat een behoorlijk nauwkeurige afbeelding ontstaat. 

Make & Elektor

Het idee voor dit project is origineel afkomstig van onze vrienden van het Duitse Make Magazine die zelf weer geïnspireerd werden door de plot clock van FabLab Neurenberg. Het werd tijdens onze eerste gezamenlijke (Make & Elektor) hardware meeting geselecteerd om een van de eerste concrete projecten te worden om door Elektor Labs verfijnd en gereviseerd te worden tot een Kit. Het resultaat is terug te lezen in het januari/februarinummer 2017 van Elektor Magazine!
 

Kom kijken naar de live demonstratie tijdens electronica München 2016, 8 - 11 november, stand EOE 200, ingang Oost.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items