Met de Engineering TouchKit lanceert SCHURTER een professionele tool in de vorm van een PCAP touchscreen voor ontwikkelaars om de voordelen van de geprojecteerde capacitieve technologie van dichtbij te ervaren.

SCHURTER is een bekende, toonaangevende fabrikant van elektronische componenten. Daarnaast heeft SCHURTER ook de divisie Input Systems. Input Systems biedt complete touchscreen oplossingen inclusief displays, behuizingen en elektronica. SCHURTER heeft een breed assortiment industriële displays en standaard touchscreens voor HMI-integratie en kan ook eigen, klantspecifieke PCAP-sensoren produceren. De Engineering TouchKit wordt geïntroduceerd om de mogelijkheden van touchscreens dichter bij een breder publiek te brengen.

Engineering Touchkit

De SCHURTER Engineering TouchKit bevat een plug-and-play 10,1" PCAP touchscreen sensor met een SCHURTER controller gebaseerd op een EETI chip. Met de meegeleverde software op de USB-stick kunnen de gegevens van de controller geanalyseerd en geëvalueerd worden. Zo kan de ontwikkelaar met en zonder actieve stylus testen opzetten en uitvoeren en de uitgebreide functionaliteit van het touchscreen ervaren.

De complete SCHURTER TouchKit geeft de engineer de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de nieuwste geprojecteerde capacitieve touchscreen technologie (PCAP).

Speciale kenmerken

- De Engineering TouchKit is multi-touch geschikt: Het detecteert de werking van maximaal 10 vingers tegelijk.
- Kan worden bediend met een pen: De leveringsomvang omvat ook een touchscreen stylus, die een hoge nauwkeurigheid en drukmeting biedt.
- Weerstand tegen vocht: Het aanraakscherm kan nat zijn zonder een verkeerde aanraking te detecteren. Het aanraakscherm blijft functioneren bij een lage luchtvochtigheid. De controller schakelt de sensor uit bij grote hoeveelheden water.
- Palm afwijzing: De handpalmaanraking van het aanraakscherm wordt niet herkend als een handeling of ingang.
- EMC-bestendigheid: Wanneer de aanraakbediening correct is gemonteerd, is deze compatibel met 10 V/m uitgestraald en 10 Vrms geleidende immuniteit.