Denis Meyer

Sensormodule voor puls-oximetrie en hartslagfrequentie

15 januari 2016, 17:00
Geïntegreerde sensors voor puls-oximetrie en hartslagfrequentie voor draagbare fitnessmonitors
Geïntegreerde sensors voor puls-oximetrie en hartslagfrequentie voor draagbare fitnessmonitors
Er zijn geen diepgaande studies voor nodig om te kunnen vaststellen dat apparaten voor gezondheidszorg en in het bijzonder de draagbare varianten hiervan (wearables) een markt vertegenwoordigen die een flinke groei doormaakt. De meest actieve spelers in deze markt onderscheiden zich door een geslaagde combinatie van analoge en digitale technieken. Een van de fabrikanten die hierin vooroploopt is Maxim. 
Om in de race te kunnen blijven moet door de fabrikanten het accent worden gelegd op de ‘time-to-market’ van deze nieuwe producten. En dit is wat Maxim voor ogen heeft met de MAX30102, een module met geïntegreerde sensors voor puls-oximetrie en hartslagfrequentie. Het energieverbruik is zeer laag, de afmetingen zijn klein en de ingebruikname wordt ondersteund door een evaluatiekit.
 
De belangrijkste voordelen:
- Prima prestaties bij kleine afmetingen door geïntegreerde LED’s, fotoelektrische detectors, optische elementen en ruisarme elektronica die ongevoelig zijn voor storing door omgevingslicht. 
- Zeer laag energieverbruik bij een voedingsspanning van 1,8 V (plus een afzonderlijke 5V-voeding voor de geïntegreerde LED).
- Eenvoudig in gebruik: De evaluatiekit met geïntegreerde module en accelerometer maakt een snelle ingebruikname mogelijk. 


 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items