SilentSwitcher, compacte supervoeding voor audioschakelingen

3 oktober 2016, 12:00
SilentSwitcher, compacte supervoeding voor audioschakelingen
SilentSwitcher, compacte supervoeding voor audioschakelingen
Audiospecialist Jan Didden, o.a. bekend van diverse audioprojecten in Elektor en van zijn eigen uitgave Linear Audio, heeft een speciale voedingsprint ontwikkeld om hoogwaardige analoge en digitale audioschakelingen optimaal te voeden. De SilentSwitcher-module is volgens de ontwerper netspanningsonafhankelijk, ruisarm, RFI-arm en produceert praktisch geen warmte.

De SilentSwitcher-schakeling is door Jan Didden ontwikkeld omdat hij op zoek was naar een compacte maar hoogwaardige voedingseenheid voor kleine audioschakelingen en geen oplossing kon vinden van voldoende kwaliteit. De SilentSwitcher maakt gebruik van een combinatie van schakelende en lineaire regelaars om een stabiele en ruis- en stoorvrije voedingsspanning op te wekken. De schakeling kan worden gevoed vanuit een 5 V USB-netadapter of helemaal gescheiden van het net vanuit een 5 V powerbank. De module levert +/-15 V bij 150 mA en naar keuze 6/5/3,3 V bij 0,5A.

Momenteel loopt er een succesvol Kickstarter-project voor de SilentSwitcher-module. Het streefbedrag is al ruim overschreden en voor $59 kunt u een SilentSwitcher-module reserveren. U ontvangt voor dat bedrag een compleet opgebouwde en geteste print, levering wordt verwacht vanaf november.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items