Elektor Team

Siliciumcarbide-transistoren voor high-end audiotoepassingen

10 december 2013, 14:36
Siliciumcarbide-transistoren voor high-end audiotoepassingen
Siliciumcarbide-transistoren voor high-end audiotoepassingen

SemiSouth Laboratories heeft een nieuwe serie SiC-JFET's voorgesteld, die speciaal is ontworpen voor toepassing in high-end audioschakelingen. De bijzondere siliciumcarbide (SiC) transistoren van deze fabrikant werden tot nu toe voornamelijk toegepast in power-management- en omvormerschakelingen voor grote vermogens.

 

De nieuwe Audio-SiC-JFET's SJEP120R100A en SJEP120R063A bezitten een uitstekende lineariteit en zijn daardoor uitermate geschikt voor audio-eindtrappen met geringe vervorming. Ze kunnen worden aangestuurd met behulp van gangbare gate-driver-IC's. Beide typen hebben een positieve temperatuurcoëfficiënt en ze kunnen daardoor probleemloos parallel worden geschakeld. Andere bijzondere eigenschappen zijn een extreem korte schakeltijd, een geringe RDS(on)max van 0,1 Ω resp. 0,063 Ω en het feit dat tot de maximale werktemperatuur van 150°C geen 'tail'-stromen ontstaan. Beide typen worden geleverd in een TO-247-behuizing, terwijl de 100-mΩ-versie ook in chipvorm beschikbaar is voor integratie in modules.

 

Nelson Pass, oprichter van de bekende audioversterker-fabrikant Nelson Pass Inc., heeft in het verleden al veel positieve ervaringen opgedaan met de toepassing van JFET's voor kleinere vermogens in audioschakelingen. Momenteel produceert zijn firma een kleine high-end audioVersterker met de SJEP120R100A en worden versterkers voor grotere vermogens ontwikkeld op basis van de SJDP120R085.

 

Meer info:
www.semisouth.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items