Slim ‘garen’ meet bloedwaardes

18 juli 2016, 00:02
Slim ‘garen’ meet bloedwaardes
Slim ‘garen’ meet bloedwaardes
Onderzoekers aan de Tuft University in Massachusetts, US, hebben nanoschaal-sensoren, elektronica en microfluidica geïntegreerd in ‘garen’ dat door verschillende lagen (biologisch) weefsel genaaid kan worden. In een artikel gepubliceerd in Microsystems & Nanoengineering wordt gesuggereerd dat dit een effectief substraat kan zijn voor een nieuwe generatie geïmplanteerde diagnostische apparatuur en slimme ‘wearables’.
 
Verschillende geleidende draden werden verbonden met draadloze elektronica om een flexibel platform te maken dat in weefsel genaaid kon worden. De draden (het ‘garen’) verzamelen data over de gezondheid van het weefsel (druk, stress, spanning en temperatuur, pH en glucoseniveau). Deze data kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij het monitoren van het helingsproces van wonden, of er zich een infectie ontwikkeld of dat de chemie van het lichaam uit balans is. De meetresultaten werden draadloos verstuurd naar een smartphone en een pc.
 
Meer info: http://now.tufts.edu/news-releases/researchers-invent-smart-thread-collects-diagnostic-data-when-sutured-tissue
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items