Het Oostenrijkse startup-bedrijfje C-THERMAL heeft een 'smart' warmtebeeldcamera ontwikkeld die klein van afmetingen is, voorzien is van een eigen OLED-display (maar ook beelden via een smartphone kan weergeven) en bovendien ook nog eens betaalbaar is. Binnenkort start C-THERMAL met een Kickstarter-campagne om het benodigde geld voor de productie van het handige apparaatje te verzamelen.

Dankzij de combinatie van een aantal sensoren is de C-THERMAL camera geschikt voor diverse toepassingen. Zo kan het slechts 42x42x19 mm grote apparaatje worden gebruikt voor het detecteren van vochtige plekken of warmtebruggen in huis. Maar het kan ook worden ingezet als nachtkijker om personen of dieren in het donker op te sporen. Natuurlijk kan een technicus er ook hot spots in een schakeling mee meten.

Het beeld van de warmtebeeldcamera kan live worden gestreamd naar een smartphone, waarop tevens beelden en video's kunnen worden opgeslagen. Het is ook mogelijk om de camera  via een USB-kabel op een PC aan te sluiten. De geplande prijs ligt op €249, tijdens de crowdfunding-campagne zullen backers waarschijnlijk maar €198 hoeven te betalen.