Slimme laser-afstandsmeter

22 februari 2016, 13:15
Slimme laser-afstandsmeter
Slimme laser-afstandsmeter
Iedereen met enige kluservaring kent wel de digitale laser-afstandsmeters van Leica, Bosch en andere gereedschap-fabrikanten. Zulke meters zijn ontzettend nauwkeurig en heel handig in het gebruik. Toch vond een Chinese startup het nodig om de laser-afstandsmeter nieuw leven in te blazen en die via een Kickstarter-campagne aan de man/vrouw te brengen.

Volgens de ontwikkelaars van het bedrijfje Mileseey is de dTAPE 5 veel meer dan een 'gewone' laser-meter. Hij is zeer compact, voorzien van een touchscreen en bezit Bluetooth om verbinding te kunnen maken met een smartphone. De bijbehorende app voor iPhone of Android kan de gemeten gegevens meteen verwerken in een plattegrond. Naast standaard lengtemetingen kan het apparaatje ook oppervlaktes berekenen, een driehoeksmeting uitvoeren en kan de T-versie ook hoekmetingen verrichten.

Mileseey heeft inmiddels al bijna 90.000 dollar opgehaald, 9x het streefbedrag. Er zijn verschillende versies van de dTAPE leverbaar. Zo kost de interessante dTAPE 5T met een bereik van 20 m, hoekmeting en Bluetooth slechts $49.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items