Slimme pleister met veel functies

16 november 2016, 17:03
Slimme pleister met veel functies
Slimme pleister met veel functies
Het Belgische Imec en dochtermaatschappij Holst Centre hebben een slimme pleister ontwikkeld die fysieke en cardiale activiteit registreert en tegelijkertijd de bioelektrische impedantie meet. De technologie is klaar om in licentie te worden uitgegeven. 

Nu analisten voorspellen dat de waarde van de wereldwijde 'wearable' gezondheidsmarkt in de komende paar jaar tot meer dan het drievoudige zal stijgen, van $ 19,2 miljard in 2016 naar $ 58,8 miljard in 2020, realiseert de gezondheidsindustrie zich dat er veel uitdagingen aankomen waarvoor slimme oplossingen moeten worden gezocht.  

De nieuwe pleister van Imec beschikt over meer functies dan bestaande producten en heeft kleine afmetingen. Het hart van de pleister wordt gevormd door een voor laag energieverbruik geoptimaliseerde chip. Deze chip is gecombineerd met een elektrodekussen dat lang op het lichaam aangebracht kan blijven, ook tijdens het douchen. 

Het is de eerste pleister die over verschillende meetmogelijkheden beschikt, zoals een accelerometer (om iemands fysieke activiteit te meten), ECG-monitoring (het meten van de elektrische signalen van het hart) en het meten van de bioelektrische impedantie (om de lichaamssamenstelling, ademhalingsactiviteit en de distributie van lichaamsvloeistoffen te bepalen).

De slimme pleister maakt gebruik van unieke technologieën en componenten van Imec’s industriële partners, waaronder accu's van Hitachi Maxell die voor wearables zijn geoptimaliseerd, System in Package (SIP) miniaturisatietechnologie van Shinko Electric Industries en kleefsystemen en inkttechnologieën van Henkel.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items