Smartphone uitbreiden via audio-connector

5 juni 2014, 22:00
Smartphone uitbreiden via audio-connector
Smartphone uitbreiden via audio-connector

NXP introduceert de ‘Quick-Jack’, een uitbreidingsboard voor smartphones dat op de audio-connector kan worden aangesloten. Hiermee wordt het eenvoudig mogelijk om verschillende soorten randapparaten zoals fitness-sensors, game-controllers en meetapparatuur aan een smartphone toe te voegen. Omdat de stroomvoorziening ook via de audio-connector verloopt, zijn er voor de randapparaten geen aparte netvoedingen nodig zoals bij aansluiting via een draadloze verbinding (bijvoorbeeld Bluetooth) wel het geval is.

Het ‘Quick-Jack’-board bevat:
- een LPC812-microcontroller voor de Manchester-codering/decodering van de data die via het linker-audiokanaal worden verzonden;
- een uitbreidingsheader voor sensoren, schakelaars en HMI-randapparaten;
- een voedingsgedeelte dat zijn ingangsspanning via het rechter-audiokanaal van de smartphone krijgt;
- een miniatuur-joystick voor het selecteren van gegevens en het bedienen van de gebruikersinterface van de bijgeleverde voorbeeld-app.

Aan de introductie van dit board is door NXP een wedstrijd gekoppeld waarbij ontwerpers  ideeën kunnen inzenden over welke toepassing ze voor een Quick-Jack-board zouden willen ontwikkelen. Bij deze wedstrijd, die nog tot 20 juni 2014 loopt, worden vijf van deze boards verloot.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items