Smartphone-uitbreiding BLE Motion

28 juli 2016, 11:24
Smartphone-uitbreiding BLE Motion als alarmsysteem
Smartphone-uitbreiding BLE Motion als alarmsysteem

De BLE Motion-tag van Conrad’s eigen merk sygonix is een kleine bewegings- en trillingssensor, die overal in huis kan worden aangebracht en heel gemakkelijk is te programmeren. De gebruiker kan zich dan automatisch via zijn of haar smartphone laten informeren, als bijvoorbeeld post in de brievenbus wordt gegooid of als de voordeur of een raam wordt geopend.

In het dagelijks leven zijn er vaak dingen die we graag willen bewaken, zoals bijvoorbeeld het openen van deuren of kasten en dergelijke. Met de BLE Motion-tag is dat gemakkelijk te realiseren: breng gewoon de bewegings- en trillingssensor aan op de voordeur en stel in de gratis app (voor iOS en Android) de gewenste bericht-instellingen in. Zo kan de gebruiker zich via een smartphone-bericht laten waarschuwen, als deze deur wordt geopend. De tag kan ook worden aangebracht aan bijvoorbeeld een koektrommel: als de ouders na het werk thuiskomen, kunnen ze controleren of en wanneer de koektrommel is geopend ;-)
 
Er kan ook een alarm worden ingesteld dat de gebruiker waarschuwt, wanneer hij buiten het zendbereik van de tag komt; ideaal als hulp tegen het laten liggen van spullen en voor het bewaken van een koffer of handtas. Afhankelijk van de instellingen kan een eenmalig alarm worden gegeven of, in belangrijke gevallen, een permanent alarm, tot het alarm wordt gekwiteerd. De gebruiker kan ook een tijdsspanne instellen, waarin het alarm wel wordt opgeslagen, maar niet meteen op het mobieltje moet worden gemeld (bijvoorbeeld ’s nachts). De sensor is nu voor € 34,95 verkrijgbaar bij Conrad.
 

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items